Business Consulting
with limitless potential

From resource planning and conflict management to strategic planning and market research,

our experts offer the best advice.

De 5° internationale editie van DIMA4x4 is een indoor beurs voor standhouders die hun adventure & outdoor activiteiten willen voorstellen aan het brede publiek.
Hier vind je zowel onderdelen, terreinvoertuigen, 4x4, alle merken, JEEP, Land Rover en vele meer, quads, buggy’s Dakar en andere merken en gerelateerde uitrustingen.

Op deze website is specifieke kennis over de verrichtingen van de Noormannen en de Vikingen in de Lage Landen bijeen gebracht.

De Lage Landen - hedendaags België en Nederland - namen een voorname plaats in wanneer het om de contacten van de Vikingen met het Europese vasteland gaat.

We schamen ons niet om te beweren dat de Vikingstad, gelegen aan het strand van Höllviken, uniek is. In tegenstelling tot veel andere gereconstrueerde faciliteiten die het leven laten zien tijdens de late Vikingtijd en de vroege Middeleeuwen, die over het algemeen zijn gebouwd als boerderijen, biedt de Vikingstad de mogelijkheid om een stad te bezoeken die wordt opgericht.

Luit van der Tuuk, onafhankelijk onderzoeker en publicist.
Zijn interessegebied is de geschiedenis van Noordwest-Europa in de vroege middeleeuwen.

Speerpunten zijn: handel en scheepvaart, Dorestad, Noormannen, Friezen, Franken.

In de vroege middeleeuwen lag op de splitsing van de Rijn en de Lek, waar nu Wijk bij Duurstede is, de handelsnederzetting Dorestad. Deze havenplaats in het grensgebied van de Franken en de Friezen was één van de belangrijkste commerciële knooppunten in Noordwest-Europa.
Dorestad was in de tijd van Karel de Grote een grote handelsplaats, maar is sinds lange tijd volledig van de kaart verdwenen.

Hout het is hét hernieuwbare materiaal bij uitstek. De productie van hout vergt 4 keer minder energie dan de productie van beton, 60 keer minder energie dan de productie van staal en 130 keer minder energie dan de productie van aluminium. Bovendien nemen bomen CO2 op en produceren ze zuurstof via de fotosynthese.