Scaldingi

Wij maken het dagelijks leven van de Vikingen zichtbaar en tastbaar, en slagen erin om met een twintigtal mensen verschillende ambachten uit te oefenen op authentieke wijze o.a. spinnen, wol kaarden en kleuren, smeden, lepels en kommen snijden, been bewerken, glazen kralen maken, leer bewerken, kledij maken, netten breien en boeten, touw slaan, om er maar enkele op te sommen.

Wij geven ook optredens en hierbij bereiden we Vikingsoep met oorspronkelijke ingrediënten en bakken Vikingbrood.

Al onze materialen worden door onze leden op authenthieke wijze vervaardigd en aan elk prduct is een lange studie voorafgegaan. Wij bieden een hoge kwaliteit waarvan de weerklank tot ver in het buitenland reikt.

 

Elk voorwerp wordt gekeurd op authenticiteit van vorm en materiaal en daarna uitgetest op bruikbaarheid. Onze groep koppelt proefondervindelijke archeologie aan levende geschiedenis, zodat wij een historisch verantworod beeld brengen aan de bezoeker. Onze optredens kunnen dienen als didactisch model, zijn historisch en pedagogisch verantwoord en zijn zeer interactief.

0m de interactie met het publiek te verhogen, spelen wij met het publiek ook behendigheidsspelen uit de Viking tijd.

 

Wapenschild van de Scaldinig, gebaseerd op het "Oude Vlaendere" beschreven door Iperius.

Het wapenschild is gegeerd in 12 stukken volgens de hoofdlijnen: bestaat uit 12 concentrische segmenten van dezelfde grootte en heeft afwisselend blauwe (lazuur) en gele (goud) "stralen" die vertrekken vanuit het centrum en verbreden naar de buitenrand toe. De schildknop of Umbo is rood (keel).

Het is het persoonlijk en famillie wapenschild van Erik De Quick, genoemd Erik Blauwtand, Koning der Scaldingi.

scaldingi is de oudste en meest ervaren Viking groep in de lage landen, met het meest interessante en uitgebreide aanbod aan mogelijkheden. Op 20 jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een baken in de Vikingstudie.