Studie en onderzoek

 

Onze studie en onderzoek groep volgt de voortdurende evolutie in onderzoekstechnieken op de voet en houdt de vele historische en archeologische onderzoeken over de vroege middeleeuwen bij. Dit is van groot belang zodat we met onze levende geschiedenisgroep de Scaldingi heel accuraat kunnen werken. In de Ravenbanier worden leesbare artikels gepubliceerd door gedegen onderzoekers waarover wij beschikken zoals: Luit van der Tuuk en prof. Em. Johan Nowe.

Om onze studie en onderzoek afdeling mogelijk te maken is de uitbouw van een gespecialiseerde bibliotheek noodzakelijk. Wij aanvaarden daarom elke schenking van boeken, documenten of studiewerken rond de onderwerpen vroege middeleeuwen, Vikingen, runen en noordse mythologie. Onderwerpen die ermee in verband staan zijn ook welkom denk aan, klimaat en landschap in de vroege middeleeuwen.

Doordat onze studie en onderzoek afdeling zo uitgebreid is werken we ook samen met musea voor het organiseren en uitwerken van tentoonstellingen, en brengen wij onderzoekers uit diverse werkgebieden samen rond het thema Vikingen.